Пребіотики

Пребіотики (харчові олігофруктосахариди) знижують індуковане стресом зниження активності імунної системи та метаболізм вітамінів В

Відомо, що вплив стресу викликає порушення запальних реакцій та порушує склад кишкової флори. Американські вчені показали, що вигодовування ведмедиків пребіотиків знижує продукцію інтерлейкіну-6, та імунореактивність клітин селезінки викликаних стресом, а також підвищує синтез вітамінів групи В мікробіотою кишечника. Причому синтез вітамінів групи В обернено пропорційно корелював з рівнем інтерлейкіну-6.

Цей ефект пов’язаний із зростанням кількості біфідобактерій, які, у свою чергу, синтезують вітаміни групи В. Таким чином вигодовування пребіотиків зменшує активність запалення, спричиненого стресом і підвищують синтез вітамінів групи В, які дозволяють більш ефективно справлятися зі стресовими ситуаціями. Отже олігофруктосахариди (пребіотики) мають антистресовий ефект на організм.

 

*Front. Immunol., 29 July 2019 | https://doi.org/10.3389/fimmu.2019.01774