Шоколад зменшує ризик розвитку миготливої аритмії.

Датське дослідження «Danish Diet, Cancer, Health Study», яке охопило 55502 учасника віком 50-64 років, показало, що споживання чорного шоколаду 1-3 рази на місяць зменшує ризик розвитку миготливої ​​аритмії на 10%. Споживання шоколаду 1 раз на тиждень зменшує ризик на 17%, а споживання 2-6 разів на тиждень зменшує ризик на 20%. Однак особи, які

споживають шоколад більше 1 разу на день, знижують ризик розвитку миготливої ​​аритмії лише на 16%. Автори дослідження дійшли висновку, що помірне споживання чорного шоколаду (2-6 разів на тиждень) має профілактичну дію щодо розвитку миготливої ​​аритмії.

Heart. 2017 Aug;103(15):1163-1167