Жирні кислоти по краплі крові (Bloodspot Fatty Acids Profile)

Короткий описПоказання до дослідженняПоказникиІнструкціяЗразок аналізу

Жирні кислоти є основними будівельними елементами клітинних мембран, що робить їх критично важливими для структури та функції клітини, а також для локальної передачі міжклітинних сигналів. Незамінні жирні кислоти не синтезуються в організмі і можуть бути одержані з їжею або у вигляді добавок. Дисбаланс жирних кислот може бути причиною багатьох хронічних захворювань.

Профіль жирних кислот по краплі крові допомагає визначити критично важливий баланс між незамінними омега-6 та омега-3 жирними кислотами та виявити необхідність у зміні дієти та/або прийомі харчових добавок.

Які переваги тесту, порівняно з іншими методами?

  • Це зручна альтернатива одержання зразка для аналізу не в медичній установі, наприклад, у домашніх умовах, коли одержання зразка плазми утруднене.
  • Тест є хорошим альтернативним для повторного тестування.
  • Звіт містить персональні рекомендації щодо прийому харчових добавок, які допоможуть підтримати нормальний баланс жирних кислот.

Профіль жирних кислот по краплі крові буде корисним для пацієнтів, які мають:

  • хронічний больовий синдром
  • хронічні запальні захворювання
  • серцево-судинні захворювання або високий ризик їх розвитку
  • проблеми з вагою чи дієтою
  • інсулінорезистентність
  • гормональний розлад
  • аутоімунне захворювання
  • артрит
  • синдром дефіциту уваги з гіперактивністю
  • психічні та поведінкові розлади, у тому числі депресію, тривожний розлад
  • старечу неврологічну дегенерацію
  • поганий стан шкіри та волосся

Polyunsaturated Omega-3 Fatty Acids

Поліненасичені Омега-3 жирні кислоти

a-Linolenic (ALA)

Альфа-ліноленова

Eicosapentaenoic (EPA)

Ейкозапентаєнова (ЕПК)

Docosahexaenoic (DHA)

Докозагексаєнова (ДГК)

Polyunsaturated Omega-6 Fatty Acids

Поліненасичені Омега-6 жирні кислоти

Linoleic (LA)

Лінолева

γ-Linolenic (GLA)

γ-ліноленова

Dihomo-γ-linolenic (DGLA)

Дігомо-гамма-ліноленова

Arachidonic (AA)

Арахідонова

Trans Fat

Транс-жирні кислоти

Total C:18 Trans Fatty Acids

Загальна кількість транс-жирних кислот

Ratios

Співвідношення

LA / GLA (Desaturation efficiency)

Співвідношення лінолева /

дигомо-гамма-ліноленова кислота

AA / EPA (Eicosanoid Series 2/3)

Співвідношення арахідонова /

ейкозапентаєнова кислота

EPA / DGLA (Eicosanoid Series 3/1)

Співвідношення ейкозапентаєнова /

дигомо-гамма-ліноленова кислота

Index Omega-3 Fatty Acids

(EPA+DHA%)

Омега-3 індекс (відсоток вмісту ЕПК+ДГК від загальної кількості жирних кислот)